فهرست فیلمهای جشنواره ونیز ۲۰۱۸ با حضور ایرانیها
دیجیکالا مگ – منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزهی محصولات دیجیتال، دانش و فناوری و بازی
جشنواره فیلم ونیز قدیمیترین جشنواره سینمایی جهان است که از هفتم تا هفدهم شهریورماه برگزار میشودو یکی از معتبرترین اتفاقات سینمایی که فهرست فیلمهای نمایشدهندهاش را اعلام کرد. فیلمهای حاضر در بخشهای مختلف جشنواره ونیز ۲۰۱۸ در این مطلب آمده است و انتخابهای ویژهای که حتما باید دنبالشان کنید. حضور ایرانیها امسال در جشنواره ونیز کمرنگ است ولی همچنان نمایندگانی داریم.
میان همه فیلمهای مهم جشنواره آخرین اثر ژاک اودیار هم وجود دارد: برادران سیسترز
فهرست فیلمهای امسال جشنواره خیلی هیجانانگیز است که اگرچه بیشتر آنها قابل پیشبینی بودند اما چند شگفتی هم میانشان وجود دارد. مهمترین سورپرایز امسال این است که فیلم «بالاد باستر اسکروگز» (The Ballad Of Buster Scruggs) ساخته برادران کوئن به بخش مسابقه راه یافته است. آلبرتو باربرا کارگردان هنری و برنامهریز جشنواره ونیز فهرست فیلمهای بخش مسابقه ونیز را اعلام کرد. باربرا در طول این سالها کارش را خیلی خوب انجام داده است و زیر نظر او فیلمهایی مانند «جاذبه»، «بردمن»، «لالالند»، «هاکساریج» (که با اسم ستیغ صخرهای هم در ایران معرفی شده)، «اسپاتلایت»، «ورود» و سال گذشته فیلمهای «شکل آب» و «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری» به فصل جوایز و در نهایت اسکار معرفی شدند. نکته دیگر این است که جشنواره ونیز فقط مختص فیلمهای هالیوودی هم نیست و فهرست فیلمهای امسال هم نشاندهنده این موضوع است. دو تا از مهمترین فیلمها پیشتر اسمشان اعلام شده بود: «نخستین مرد» ساخته دیمیان شزل که روایتگر قصه نیل آرمسترانگ تا فرود او بر ماه در سال ۱۹۶۹ است. یک سوژه جهانی با واکنشهای تاریخی که قطعا جزو فیلمهای دیدنی سال ۲۰۱۸ است. این را نه فقط بخاطر داستان که بیشتر به دلیل سابقه کارگردانش میگوییم. فیلم شزل را کمپانی یونیورسال عرض میکند. فیلم پر سر و صدای «ستارهای متولد میشود» اولین ساخته بردلی کوپر که خودش هم در آن بازی میکند هم یکی دیگر از فیلمهای ونیز است که کنجکاویها را برانگیخته. بخصوص که فیلم بازسازی شاهکار کلاسیک جورج کیوکر است. وسترن «بالاد باستر اسکروگز» از برادران کوئن که محصولی از شبکه نتفلیکس است اول قرار بود یک مینیسریال باشد اما بعد به این نتیجه رسیدند که سوژه اصلیاش پتانسیل تبدیل شدن به فیلم و موردتوجه قرار گرفتن در فصل جوایز را دارد. البته که برای این اتفاق نتفلیکس باید فیلم را حداقل در آمریکا روی پرده سینماها به صورت محدود هم که شده نمایش دهد. به این ترتیب باربرا تبدیل به اولین مدیر جشنوارهای شده که از سرویسهای آنلاینی مثل نتفلیکس و ورودشان به سینما با آغوش باز استقبال کرده است. کن سعی کرد همین کار را سال گذشته با فیلم «داستانهای مهیهروویتز» نوآ بومباک انجام بدهد اما درنهایت به مشکل برخوردند. آنها نسخه ترمیم شده فیلم ناتمام «سمت دیگر باد» اورسن ولز را هم در بخش ویژهشان نمایش میدهند. در رقابت با کن امسال ونیز برنده میدان است که فیلم «روما» ساخته آلفونسو کوارون را هم که پیشتر به کن دعوت شده بود در بخش مسابقه خودش قرار داده. آمازون هم در جشنواره ونیز دست خالی نیست. آنها فیلم «سوسپریا» لوکا گوادانینو را در بخش مسابقه دارند. کارگردانی که با فیلم «مرا به نام خودت صدا بزن» شگفتی سال گذشته سینما شد. آخرینبار گوادانینو با فیلم «ضربه بزرگتر» (bigger splash) در جشنواره ونیز حضور پیدا کرده بود. در فیلم جدیدش تیلدا سویینتون و داکوتا جانسون با او همکاری کردهاند. آمازون در بخش مسابقه فیلم «پاترلو» ساخته فیلمساز محبوب انگلیسی مایک لی را هم دارد.
جنیفر کنت تنها فیلمساز زن حاضر در بخش رقابتی ونیز است.
تنها کارگردان زن حاضر در بخش رقابتی جنیفر کنت است. او را با فیلم ترسناک «بابادوک» به یاد میآوریم. «بلبل» فیلم جدید اوست. در مورد نبودن کارگردانان زن بیشتر در بخش رقابتی به باربرا انتقاداتی هم شد. بخصوص که در سالهای اخیر رویکرد جشنوارهها به دلیل جو حاکم بر هالیوود توجه بیشتر به فیلمسازان زن بوده اما باربرا به درستی در جواب این انتقادها گفت که سینما را نباید جنسیتی کرد.
کارگردانان برنده اسکار بهترین فیلم خارجیزبان مثل فلورین هنکل فون دونرسمارک که فیلم «زندگی دیگران» او جایزه برد و لازلو نمش که با فیلم «پسر شائول» پیش از این درخشیده بود با فیلمهای «اثر بدون نویسنده» و «غروب» در بخش رقابتی ونیز حضور دارند.
ونیز امسال در بخش فیلمهای مستند هم بسیار قوی حاضر شده است.
مایک لی با فیلم «پاترلو» بعد از ۴ سال به سینما برگشته است
در ادامه پنج فیلمی را که حتما باید چشمتان در جشنواره ونیز به آنها باشد معرفی میکنیم:
«نخستین مرد» دیمیان شزل فیلمی است که در آن رایان گاسلینگ نقش نیل آرمسترانگ را بازی میکند. این فیلم بیوگرافیک داستان ماموریت آپولو ۱۱ برای رفتن به ماه است. برای کارگردانی که موفقیتهایی مثل «ویپلش» و «لالالند» را تجربه کرده است.
«۲۲ جولای» فیلم یکی از تحسینشدهترین فیلمسازان هالیوود یعنی پل گرینگرس است. فیلم بعد از فاجعه حمله تروریستی سال ۲۰۱۱ نروژ اتفاق میافتد که ۷۷ نفر در جریان تیراندازی در کمپ تابستانی لیگ جوانان کارگر کشته شدند. همه بازیگران فیلم نروژی هستند و قطعا یکی از هیجانانگیزترین و برانگیزانندهترین فیلمهای امسال خواهد بود.
«پاترلو» فیلم مایک لی درباره کشتار سال ۱۸۱۹ است. در جریان آن سال نیروهای سوارهنظام به ۶۰هزار نفری که در تظاهرات خواستار رفراندوم بودند، حمله کردند. این درام تاریخی اولین فیلم مایک لی بعد از «آقای ترنر» محصول ۲۰۱۴ است.
«روما» ادای دین آلفونسو کوارون به مکزیک است. زادگاهش که در آن بزرگ شده است و بعد از ۱۷ سال اولین فیلم کارگردان است که به زبان مادریاش ساخته شده. کارگردان فیلم «جاذبه» برای آوردن سبک بصری شگفتانگیزش روی پرده سینماها شهرت دارد و احتمالا «روما» هم در این مورد ناامیدتان نمیکند.
«بالاد باستر اسکروگز» یا «تصنیف باستر اسکروگز» بعد از سال ۲۰۱۰ و فیلم موفق «ترو گریت» (true grit) وسترن بعدی برادران کوئن است که جیمز فرانکو، برندون گلیسون، لیام نیسون و تام ویتس گروه بازیگران هیجانانگیزش هستند.
فیلم پل گرینگرس جزو کنجکاویبرانگیزترین فیلمهای جشنواره ونیز ۲۰۱۸ است
اینها تازه ۵ فیلم هستند که برای اسکار هم امید زیادی دارند و فیلم کارگردانی مثل یورگوس لانتیموس را هم نباید از یاد برد که به هر حال در سالهای اخیر فیلمساز محبوب قشر خاصی از سینمادوستان بوده است.
نکته آخر اینکه امسال سینمای ایران برعکس سالهای قبل حضور کمرنگی در ونیز دارد. پیش از این رخشان بنیاعتماد با فیلم «قصهها» در سالهای اخیر در جشنواره ونیز درخشیده بود. در بخش «افقها» نوید محمدزاده و وحید جلیلوند با فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» نظرها را جلب کرده بودند. امسال در بخش افق فیلمی از یک کارگردان ناشناس ایرانی به نام مصطفی سیاری داریم و فیلم مستند «رابطه خونی» رامین بحرانی و «فانوس جادویی» امیر نادری هم در یکی از بخشهای فرعی ونیز نمایش خواهند داشت. شاید مهمترین حضور ایران امسال به بخش داوری برگردد. فاطمه معتمدآریا، بازیگر خوب کشورمان یکی از داوران بخش «افقها» است.
فهرست کامل فیلمهای ونیز را در بخش رقابتی اصلی که جایزهاش شیر طلاست، بخش رقابتی فرعی به نام افقها و بخش خارج از مسابقه بخوانید.
بخش مسابقه (نامزدهای شیر طلا)
- «نخستین مرد» به کارگردانی دیمین شزل / امریکا
- «کوه» به کارگردانی ریک آلورسون / امریکا
- «زندگی دوگانه» به کارگردانی اولیویه آسایاس / فرانسه
- «برادران سیسترز» به کارگردانی ژاک اودیار / فرانسه، بلژیک، رومانی، اسپانیا
- «بالاد باستر اسکروگز» به کارگردانی برادران کوئن / امریکا
- «وکس لوکس» به کارگردانی بردلی کوربت / امریکا
- «روما» به کارگردانی «آلفونسو کوارون» / مکزیک
- «۲۲ ژوییه» به کارگردانی پل گرینگرس / نروژ، ایسلند
- «سوسپریا» به کارگردانی لوکا گوادانینو / ایتالیا
- «اثر بدون نویسنده» به کارگردانی فلورین هنکل فون دونرسمارک / آلمان
- «بلبل» به کارگردانی جنیفر کنت / استرالیا
- «سوگلی» به کارگرانی یورگوس لانتیموس / امریکا
- «پاترلو» به کارگردانی مایک لی / بریتانیا، امریکا
- «انقلاب کاپری» به کارگردانی ماریو مارتونه / ایتالیا، فرانسه
- «وقتی دنیا آتش بگیرد چه کار خواهیم کرد؟» به کارگردانی روبرتو مینروینی / ایتالیا، امریکا، فرانسه
- «غروب» به کارگردانی لازلو نمش / مجارستان، فرانسه
- «برادران دشمن» به کارگردانی دیوید اولهوفن / فرانسه، بلژیک
- «زمانه ما» به کارگردانی کارلوس ریگاداس / مکزیک،ز فرانسه، آلمان، دانمارک، سوئد
- «دروازه ابدیت» به کارگردانی جولین شنابل / امریکا، فرانسه
- «کشتن» به کارگردانی شینیا سوکاماتو / ژاپن
بخش افقها (رقابتی فرعی)
- «در پوست من» به کارگردانی آلسیو کرمونینی (فیلم افتتاحیه)
- «سفره ماهی» به کارگردانی پوتیفونگ آرونفنگ
- «سونی» به کارگردانی ایوان آیر
- «رودخانه» به کارگردانی امیر بایگازین
- «شب ۱۲ سال» به کارگردانی آوارو برچنر
- «شانه» به کارگردانی فلاویا کاسترو
- «اعلان» به کارگردانی مهمت فاضل
- «یک روز ناگهان» به کارگردانی کایرو دمیلو
- «چارلی میگوید» به کارگردانی مری هارون
- «آماندا» به کارگردانی میخائیل هرس
- «روزی که سایهام را گم کردم» به کارگردانی سوداد کادان
- «انکا» به کارگردانی سارا مارکس
- «مردی که همه را شگفتزده کرد» به کارگردانی ناتاشا مرکولاوا، الکسی چوپوف
- «خاطرات بدن من» به کاگردانی گارین نگروهو
- «همچنان که میمُردم» به کارگردانی مصطفی سیاری
- «پیشگویی آرمادیو» به کارگردانی سامه زوآبی
- «جینپا» به کارگردانی پیما تسدن
- «راه راه» به کارگردانی یارون شانی
بخش خارج از مسابقه
- «سمت دیگر باد» به کارگردانی اورسن ولز / امریکا
- «وقتی عاشقم خواهند شد که مُردهام» به کارگردانی مورگان نویل / امریکا
- «ستارهای متولد میشود» به کارگردانی بردلی کوپر
- «شاهکار من» به کارگردانی گاستون دوپرات
- «سایه» به کارگردانی ژانگ ییمو
درباره جشنوارههای سینمایی بیشتر بخوانید: فهرست پر و پیمان امیدهای فصل جوایز در جشنواره فیلم تورنتو ۲۰۱۸
The post فهرست فیلمهای جشنواره ونیز ۲۰۱۸ با حضور ایرانیها appeared first on دیجیکالا مگ.