علت لرزش دست ها نشانه چیست؟
علت لرزش دست ها و ضعف بدن نشانه چیست به همراه آشنایی با بیماری هایی که موجب لرزیدن دست راست و چپ می شود را می خوانید.
علت لرزش دست ها نشانه چیست؟
بسیاری از افراد گاهی دچار لرزش دست ها میشوند که اغلب ریشه عصبی دارد اما ممکن است نشانگر وجود اختلال در دستگاه عصبی و یا بیماری خاصی باشد. عوامل متعددی باعث این لرزش ها میشود اما لازم به ذکر است که همیشه نشانگر وجود بیماری نیست پس اگر به طور مداوم دچار این لرزش ها میشوید و قادر به کنترل آنها نیستید باید به یک متخصص مراجعه کنید.
پارکینسون
در بیماری پارکینسون معمولا لرزش از یک دست شروع میشود و رفته رفته به دست دیگر نیز منتقل میشود. در ادامه حرکات بدنی به شدت کند میشود و فرد در ایجاد تعادل بدنی به مشکل بر میخورد. دارو درمانی و گاهی اوقات جراحی راه درمان پارکینسون است.
ام اس (MS)
در بیماری خود ایمنی ام اس غشاء پوشاننده سلول های عصبی (میلین) از بین میرود در نتیجه ممکن است لرزش در دست ها و سایر عضلات بدن مشاهده شود. دارو درمانی و فیزیوتراپی میتواند به مدیریت و کنترل این بیماری کمک کند.
پرکاری تیروئید
در پر کاری تیروئید میزان فعالیت و ترشحات این غده به شدت افزایش میابد که باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه لرزش دست ها میشود. همچنین وزن بدون دلیل خاصی به شدت کاهش میابد حساسیت به نور زیاد میشود و خوابی راحت و آسوده مشکل میگردد. یک آزمایش خون ساده به روشن شدن قضیه و در نتیجه درمان کمک خواهد کرد.
مصرف بیش از حد کافئین
اگر روزانه دو و یا بیشتر از دو لیوان قهوه میخورید بهتر است مصرف آن را کاهش بدهید. کافئین نوعی محرک است و همانطور که باعث افزایش هوشیاری و پریدن خواب از سر میشود منجر به لرزش دست ها نیز میگردد. کافئین فقط در قهوه موجود نیست بلکه شکلات ، داروهای سردرد و بعضی از نوشابه ها نیز مقادیر بالایی از کافئین را دارند.
ترک الکل
اگر مقادیر زیادی از الکل را مصرف میکردید و اکنون این عادت را ترک کرده اید متوجه تغیراتی در بدن از جمله لرزیدن دست ها خواهید شد. این لرزش ها از ممکن است تا چند هفته به طول بیانجامد ، دارو درمانی میتواند به کاهش لرزش دست ها کمک کند.
کمبود خواب
زمانی که به اندازه کافی نمیخوابید بدن قادر نیست به درستی پیام ها را به قسمت های مختلف بدن ارسال کند. اگر مغز به اندازه ی کافی استراحت نکند ممکن است به طور اشتباهی به دست ها دستور لرزش بدهد ؛ استراحت و خواب کافی تنها راه حل است.
قند خون پایین
ماهیچه ها و سلول های عصبی از طریق قند خون تغذیه میشوند ، عملکرد آنها زمانی که قند خون پایین باشد دچار اختلال میشود و دست ها نیز شروع به لرزش میکند. قند خون پایین ممکن است ناشی از دیابت ، الکل ، داروهای خاص و یا نخوردن غذای کافی باشد ؛ بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت بکنید.
استرس
سخنرانی ، دیدن فیلم ترسناک و یا اتفاقات خاص باعث ایجاد حس ترس در بدن میشوند. زمانی که ضربان قلب افزایش میابد ، دست ها نیز شروع به لرزش میکنند در این حال ، لرزیدن دست ها نباید مدت زیادی به طول بینجامد. میتوانید برای مدریت استرس از مدیتیشن و یا تکنیک های تنفسی استفاده کنید اگر بعد از رفع شرایط استرس زا لرزش دست هایتان برطرف نمیشود حتما به پزشک مراجعه کنید.
مصرف دارو های خاص
بعضی از دارو ها ممکن است از جمله علت های اساسی در لرزش دست ها باشد. داروهایی که برای آسم ، بیماری های خاص عصبی ، میگرن و یا تشنج مصرف میشوند ممکن است باعث ایجاد لرزش بشوند. آنتی هیستامین نیز همان اثر را بر روی دست ها میگذارد.
سیگار
بسیاری از افراد برای کاهش استرس سیگار میکشند اما ممکن است نتیجه ای عکس بگیرند و دچار اضطراب ، تپش قلب و لرزش دست ها بشوند. نیکوتین موجود در سیگار علت تمامی این شرایط است ، پس بهتر است با راه حل های اصولی و صحیح شروع به ترک سیگار کنید.
کمبود ویتامین B12
این ویتامین نقشی حیاتی در سلامت دستگاه عصبی بازی میکند و اگر به مقدار کافی تخم مرغ ، گوشت و یا شیر نخورید سطح این ویتامین در بدن کاهش میابد که منجر به لرزش دست ها ، بی حسی و یا خستگی شدید در بازوها و پاها میگردد. از پزشک خود درباره ی مصرف قرص و مکمل های لازم مشورت بگیرید.
فئوکروموسیتوما
این نام سخت و طولانی برای توصیف نوعی تومور نادر که بصورت غده آدرنال رشد میکند به کار میرود. این تومور که معمولا خوش خیم است ، باعث افزایش شدید فشار خون میشود که منجر به لرزیدن دست ها ، عرق کردن شدید ، سردرد و تنگی نفس میگردد. این تومور باعث بیماری های قلبی و سکته نیز میشود پس بهتر است دارو درمانی و جراحی های لازم با توجه به دستورات پزشک متخصص هرچه سریع تر انجام شود.
مشکلات کبدی
لرزش دست ها ممکن است ناشی از نوعی بیماری ژنتیکی کبدی به نام “ویلسون” باشد که باعث ایجاد آسیب در مغز و کبد میشود. در این بیماری فرد احساس خستگی میکند و رنگ پوست و سفیدی چشمانش زرد میشود ، دارو درمانی و اصلاح تغذیه راه درمان بیماری ویلسون است.
لرزش اساسی
لرزش دست اساسی که با نام مختصر ET نیز شناخته میشود یکی از شایع ترین نوع لرزش ها به شمار میرود که گمان میرود ریشه ای ژنتیکی داشته باشد. زمانی که فرد در حال استفاده از دست ها است شروع به لرزش میکنند و در هنگام عدم استفاده و استراحت به حالت عادی در می آیند معمولا شدت لرزش دست ها زیاد نیست و اختلالی در زندگی روزمره ایجاد نمیکند اما اگر مانع کار های روزمره شود و یا تشدید یابد ممکن است نیاز به جراحی ، دارو درمانی و کار درمانی باشد.
اختلالات مغزی
اگر سابقه ی جراحی مغز و یا سکته ی مغزی را داشته اید ممکن است لرزش دست ها ناشی از آن باشد میتوانید با کمک دارو درمانی و یا کار درمانی این لرزش ها را مدیریت کنید.
اختلالات روانی
افرادی مبتلا به افسردگی و یا اختلال استرس بعد از سانحه هستند ممکن است به علت مصرف دارو ، قرار گرفتن در موقعیت تنش زا ، حرف زدن درباره موضوع های خاص و… دچار واکنش های فیزیکی مثل لرزش دست ها و سایر عضلات بدن بشوند. بهتر است در کنار دارو درمانی جلسات مشاوره نیز انجام شوند.