درمان خانگی برای کاهش درد زنانه
درمان های خانگی برای کاهش درد دوران قاعدگی با روش های علمی و اصولی برای درمان سریع درد پریود با داروهای گیاهی و اقدامات مناسب را می خوانید.
درمان خانگی کاهش درد قاعدگی
دردهای دوران قاعدگی میتواند بسیار آزار دهنده باشد اما روش هایی ساده برای رفع آن وجود دارد ، جالب است بدانید دردهای این دوره بقدری میتواند آزاردهنده باشد که پزشکان به آن یک نام یعنی “دیسمنوره” داده اند. این یک مشکل شایع است و بیش از نیمی از زنان بالغ به آن مبتلا هستند. البته این گرفتگی ها اغلب نشانه ی مشکلات جدی نیستند اما احتمال آن را نباید بعید در نظر گرفت زیرا گاهی این دردها فعالیت های روزانه وعادی را نیز سلب میکنند.
چرا در دوران قاعدگی درد میکشیم؟
این درد ها یا همان دیسمنوره در اثر ترکیباتی به نام پروستاگلاندین ها به وجود می آیند که قبل از شروع قاعدگی در پوشش رحم افزایش می یابند. سطح این ماده در روز اول در بالاترین سطح خود است و همین میتواند درد زیاد در روزهای اول را توجیه کند و رفته رفته با دفع پوشش رحم این ماده نیز کاهش یافته و درد هم کمتر میشود.
چگونه بفهمیم دردهای دوران قاعدگی نرمال است؟
پزشکان میگویند هر زن و دختر از یک ماه تا ماه بعدی معمولا سطح درد یکسانی را تجربه میکنند، برای برخی زنان این درد جزئی و برای برخی دیگر میتواند فلج کننده باشد ، این گرفتگی ها معمولا نشان دهنده ی خطر خاصی نیست مگر در برخی موارد. برای مثال:
1- آندومتریوز: این اختلال هنگامی اتفاق میفتد که بافتی مشابه بافت طبیعی ، رحم را میپوشاند و حتی در خارج از رحم نیز به رشد خود ادامه میدهد و به مثانه و تخمدان و حتی روده ها میچسبد.
2- فیبروم رحم: نوعی رشد غیر سرطانی است که در داخل دیواره ی رحم اتفاق میفتد و اندازه آن از توده های بسیار کوچک تا بزرگ متفاوت است.
3- آدنومیوز: در این بیماری آستر رحم (آندومتر) که لایه پوشاننده داخلی رحم است، به داخل ماهیچه رحم (میومتر) نفوذ میکند.
درد ناشی از موارد بالا ممکن است مانند درد عادت ماهیانه بنظر برسد اما معمولا طولانی تر و شدید تر است و اگر به آنها مشکوک شدید بهتر است زودتر به پزشک مراجعه کنید.
تاثیر درمان خانگی در بهبود درد عادت ماهیانه
در اکثر موارد دردهای عادت ماهیانه به راحتی در خانه قابل درمان است. اما اگر جرو افرادی هستید که در این دوران دچار درد های فلج کننده میشوید و از کار و زندگی خود باز می مانید بهتر است از یک پزشک متخصص جهت کنترل آن کمک بگیرید. در این مقاله 10 روش خانگی و ساده را برای رفع دردهای دوران قاعدگی برایتان آورده ایم.
1- یوگا برای کاهش درد قاعدگی
برخی از ساده ترین تمرینات یوگا قادرند به کاهش چشمگیر دردهایتان در این دوران کمک کنند. در یک بررسی 20 زن که به مدت سه ماه هر هفته یک ساعت تمرینات یوگا انجام میدادند کاهش درد چشمگیری نسبت به زنان دیگر داشتند. کیسه ی آب گرم و پدهای حرارتی نیز فوایدی برای یوگا دارند و میتوانید با آنها تمرینات خود را انجام دهید. البته برخی مربیان یوگا توصیه میکنند برای عدم تداخل در روند طبیعی بدن بهتر است حرکت هایی که منجر به وارونه شدن بدن میشوند (مانند حرکت ایستادن روی شانه ها) در این دوره انجام نشوند.
2- گرما دادن به بدن
رحم یک عضله است، لذا هر عاملی که منجر به شل شدن آن شود کمک کننده است. در یک آزمایش روی سه دسته از زنان مشخص شد گرما به تنهایی میتواند به اندازه ی ایبوپروفن برای کاهش درد در این دوران موثر باشد. دسته ی اول فقط ایبوپروفن مصرف میکردند، دسته ی دوم فقط از گرما و دسته ی سوم از هر دو استفاده میکردند. بهترین نتایج کاهش درد مربوط به دسته ی سوم بود.
3- استفاده از یک مسکن مناسب
مصرف داروهای داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ابوپروفن یا ناپروکسن یکی از بهترین روش ها برای کاهش درد در این دوره است. این مسکن ها باعث کاهش سطح پروستاگلاندین ها که ایجاد کننده ی درد هستند میشوند و مصرف آنها درست قبل از پریود کمک شایانی به کاهش دردهای این دوره میکنند. البته قبل از هر چیز بهتر است با پزشک خود درباره ی مصرف این مسکن ها مشورت کنید تا عوارضی برایتان نداشته باشند، مخصوصا اگر سابقه ی خونریزی معده یا کلیوی دارید. البته این مسکن ها دوز های مختلفی دارد و اغلب نسخه های موجود در داروخانه دوز پایین و تاثیر کمی دارند. بعضی خانم ها برای تاثیر بخشی لازم است تا 800 میلی گرم در سه وعده از این مسکن مصرف کنند.
4- بهره گیری از طب سوزنی
طب سوزنی نیز از مواردیست که به رفع گرفتگی عضلات کمک زیادی میکند و جریان خون بیشتر به اندام های داخلی و کاهش التهاب را به دنبال خواهد داشت. برخی خانم ها ترجیح میدهند به جای درد سوزن، درد قاعدگی را تحمل کنند، اما بررسی ها نشان میدهند درد این سوزنها بسیار کمتر از درد قاعدگی بوده و هیچ عوارضی ندارد.
5- مصرف چای و جوشانده ی گیاهی
متخصصان تغذیه ادعا میکنند برخی از چای های گیاهی تاثیر چشم گیری در تسکین این دردها دارند ، با اینکه تحقیقات در این باره کم است اما قرن هاست این روش توسط زنان در فرهنگ های مختلف استفاده میشود. چای بابونه، نعنا فلفلی، زنجبیل و رازیانه جزو چای هایی هستند که بیشترین تاثیر مثبت را در این دوران دارند.
6- افزایش مصرف منیزیم
تحقیقات نشان داده اند منیزیم قادر است به کاهش درد در این دوران کمک کند. این ماده در بسیاری از مواد غذایی از جمله بادام، اسفناج، لوبیای سیاه، ماست و کره ی بادام زمینی وجود دارد. اگر مایلید از مکملهای منیزیم استفاده کنید بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا مقدار موردنیاز هر فرد به شدت درد وی بستگی دارد.
7- ماساژ با روغن
تحقیقات و بررسی ها نشان داده اند ماساژ پوست بدن با روغنهای ضروری و معطر نیز قادر به کاهش درد در این دوران است. در آزمایشی از 48 زن خواسته شد در این دوران زیر شکم خود را با روغن های ضروری و معطر ماساژ دهند و نتیجه ی آن کاهش درد چشمگیر بود. برخی از این روغن های مفید شامل: اسطوخودوس، مریم گلی و مرزنجوش هستند. توصیه میشود این روغنها را از مراکز معتبر خریداری کنید و اگر پوست حساسی دارید با مقداری کرم یا لوسیون آن را رقیق کنید.
8- افزایش اندروفین با ورزش یا ارگاسم
اندروفین یا هورمون شادی اثر تسکین دهنده ای بر روی دردهای این دوره دارد. یکی از روش های معروف تر برای افزایش این هورمون، ورزش های هوازی هستند، در درجه ی دوم ارگاسم قرار دارد. در مطالعه ای مشخص شد زنانی که در هفته سه بار ورزش های کششی و هوازی انجام میدهند درد کمتری را در این دوران متحمل هستند.
9- اصلاح رژیم غذایی
در آزمایشی مشخص شد داشتن رژیم کم چربی تاثیر زیادی روی گرفتگی های دوران قاعدگی دارد. جایگزین کردن چربی های سالم به جای چربی های اشباع حیوانی قدم موثری در این راه محسوب میشود. برای مثال چربی موجود در روغن زیتون، روغن ماهی و انواع آجیل بهترین و سالم ترین نوع چربی ها برای جایگزینی هستند.
10- استفاده از قرص های ضد بارداری
گرچه این روش یک درمان کاملا خانگی به حساب نمی آید اما در هر صورت این قرص ها تاثیر خوبی روی کاهش انقباضات دردناک رحم در این دوره دارند. این روش معمولا میزان خونریزی را کاهش داده و درد کمتری به همراه خواهد داشت.