نکات مهم رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه چیست
نکته غذایی مفید برای سرطان سینه چیست با رژیم غذایی و غذاهای مناسب برای سرطان سینه چی خوبه و چی بد را می خوانید.
رژیم غذایی برای سرطان سینه
سرطان سینه، رایج ترین سرطان بین زنان است که می تواند با کمک بعضی غذاها شانس ابتلا به این بیماری را کاهش داد اما غذاهایی هم وجود دارند که باعث رشد سلول های سرطانی در سینه می شوند. از طرف دیگر، بعضی غذاها به دلیل پرکالری بودن و تاثیری که روی وزن بدن دارند به طور غیرمستقیم احتمال ابتلا به این بیماری یا عود مجدد آن را افزایش می دهند. وقتی از ارتباط تغذیه با سرطان سینه صحبت می شود، سوالات زیادی در ذهن شکل می گیرد با ما همراه باشید تا با مهم ترین سوالات پیرامون این موضوع و غذاهای مفید و مضر برای آن بیشتر آشنا شوید.
آیا سویا بی ضرر است؟
سویا و غذاهای تهیه شده با آن مثل توفو و شیر سویا ترکیبی به نام فیتواستروژن (استروژن گیاهی) دارند که شبیه هورمون استروژن است. در گذشته تصور می شد که فیتواستروژن برای زنان مبتلا به سرطان سینه مضر است اما تحقیقات جدید نشان داده اند که سویا خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهد. بلکه حتی ممکن است بتواند از عود مجدد بیماری جلوگیری کند. البته باید در مصرف مکمل های حاوی سویا احتیاط کنید چون دانشمندان اثرات این نوع مکمل ها را به اندازه کافی بررسی نکرده اند.
آیا باید از مصرف شکر صرف نظر کرد؟
این ایده که «شیرینی جات باعث سرطان می شوند» مدت ها است که وجود دارد اما واقعیت اینست که این موضوع بسیار پیچیده است. مصرف کم شکر در حد یک قاشق غذاخوری که داخل قهوه یا چای ریخته می شود، سرعت رشد سلول های سرطانی را زیاد نمی کند. اما عاقلانه است که مراقب میزان شکر و شیرینی جاتی که می خورید، باشید چون اگر دائما مقدار زیادی تنقلات شیرین مصرف کنید، چاق می شوید و چاقی احتمال ابتلا به سرطان را بالا می برد.
میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید
اگر مصرف غذاهای گیاهی را افزایش دهید احتمال اینکه به سرطان سینه مبتلا شوید، کمتر می شود ، محققان می گویند این دسته از مواد غذایی از شما در برابر تهاجمی ترین سرطان ها محافظت می کنند. به سرطان هایی که به سرعت بافت های سالم را درگیر می کنند، تهاجمی گفته می شود. میوه ها و سبزیجات بخش مهمی از رژیم غذایی هستند که در کنترل وزن و جلوگیری از سرطان سینه نقش دارند.
از مصرف غلات کامل غافل نشوید
وقتی گندم، چاودار، جو دوسر، بلغور، برنج و جو را به رژیم غذایی خود اضافه می کنید، احتمال اینکه به سرطان سینه مبتلا شوید، کمتر می شود. این غذاها به دلیل داشتن فیتوکمیکال (مواد شیمیایی گیاهی) احتمال ابتلا به سرطان سینه و عود مجدد آن را کاهش می دهند. علاوه بر این، از ابتلا به بیماری قلبی عروقی جلوگیری می کنند. بعضی از روش های درمانی سرطان سینه ممکن است به قلب آسیب بزنند. به همین دلیل، احتمال بروز بیماری قلبی در افرادی که سابقه سرطان سینه دارند، بیشتر است.
آیا الکل با سرطان سینه مرتبط است؟
مصرف مشروبات الکلی باعث افزایش استروژن در بدن می شود که این موضوع برای بیمارانی که تورمورهای حساس به هورمون دارند، نگران کننده است. بعضی از مطالعات نشان داده اند که مصرف الکل احتمال عود مجدد سرطان سینه را افزایش می دهد.
محصولات ارگانیک مصرف کنیم؟
غذاهای ارگانیک، محصولاتی هستند که بدون استفاده از مواد شیمیایی و سموم رشد می کنند. نتایج یک تحقیق نشان داده که مصرف این محصولات احتمال ابتلا به سرطان سینه را کم می کند اما هنوز تردیدهایی در این زمینه وجود دارد. مهم ترین نکته ای که دانشمندان در مورد آن اتفاق نظر دارند این است که به اندازه کافی میوه و سبزی بخورید و آن ها را به دقت بشوئید تا باقیمانده مواد شیمیایی روی آن ها از بین برود.
ارتباط چربی ها با سرطان سینه دارند؟
بعضی مطالعات می گویند که ممکن است چربی ها در رشد تومورهای سینه نقش داشته باشند اما تحقیقات در این زمینه ناکافی است. بهترین استراتژی این است که مصرف چربی های اشباع و چربی های ترانس که در گوشت قرمز، کره، بستنی، غذاهای سرخ شده و شیرینی جات یافت می شوند را محدود کنید. برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن از گوشت های کم چرب مثل ماهی و مرغ استفاده کنید.
دریافت فیبر را افزایش دهید
با مصرف غلات، میوه ها، سبزیجات و حبوبات میزان فیبر رژیم غذایی شما افزایش پیدا می کند ، همچنین فیبر از سلامت عمومی بدن محافظت کرده و به کنترل قند خون کمک کرده و برای سلامت قلب و دستگاه گوارش مفید است. مشخص شده که رژیم غذایی پرفیبر احتمال سرطان سینه را کاهش می دهد و از ابتلای شما به نوع تهاجمی سرطان سینه جلوگیری می کند.
به اندازه کافی ویتامین D دریافت کنید
بین کمبود ویتامین D و ابتلا به سرطان سینه ارتباط وجود دارد ، کمبود این ویتامین ممکن است در رشد تومورها نقش داشته باشد. ویتامین D به کمک نور خورشید در پوست ساخته می شود اما در ماهی سالمون و ساردین، لبنیات غنی شده و آب پرتقال غنی شده با ویتامین D هم یافت می شود.
فلاونوئیدها را به رژیم غذایی خود بیفزایید
این دسته از ترکیبات که در بعضی گیاهان وجود دارند، احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهند. 2 نوع فلاونوئید با نام های فلاونول و فلاون، بیشترین فایده را برای زنان یائسه دارند. فلاونول در پیاز، کلم بروکلی و چای و فلاون در جعفری، کرفس و نوشیدنی های حاوی بابونه یافت می شوند و باید در سبد غذایی آنها را مد نظر قرار بدهیم.
غذاهای حاوی کاروتنوئید بخورید
کاروتنوئیدهای موجود در غذاهای گیاهی از بروز سرطان سینه جلوگیری می کنند ، این ترکیبات در میوه ها و سبزیجات نارنجی، زرد و سبز رنگ وجود دارند. پس سعی کنید هویج، کدو حلوایی، اسفناج و طالبی بیشتری مصرف کنید ، بهتر است نیاز بدن به این ماده مغذی با مصرف غذاها تامین شود. مصرف کاروتنوئیدها به شکل مکمل به خصوص در دوزهای بالا ممکن است خطرناک باشد.
ترکیبات فنولیک دریافت کنید
این ترکیبات احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش داده و در بعضی موارد سرعت رشد تومور را کم می کنند. شما می توانید با مصرف سیر، چای سبز، لوبیای سویا و دانه بزرک این ماده مفید را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ترکیبات فنولیک در کلم بروکلی، کلم برگ، گوجه فرنگی، بادمجان، خیار و هندوانه هم یافت می شوند.
از مصرف بعضی مکمل ها اجتناب کنید
در بعضی مکمل ها ترکیبات گیاهی وجود دارد که در صورت ابتلا به سرطان سینه باید از مصرف آن ها خودداری کنید. این ترکیبات گیاهی شامل شبدر قرمز، کوهوش سیاه، دونگ کوئی، پنج انگشت، گل مغربی و شیرین بیان هستند که در صورت ابتلا به سرطان سینه، بدون مشورت پزشک از هیچ نوع مکملی استفاده نکنید.