تمامی مطالب

چه بیماری باعث ریزش مو میشود ؟

چه بیماری باعث ریزش مو میشود و پاسخ به سوال آیا ریزش مو از علائم سرطان است و ریختن مو نشانه چه نوع بیماری است را می خوانید.

چه بیماری باعث ریزش مو میشود ؟

به از دست دادن موهای سر و سایر قسمت های بدن ریزش مو یا آلوپسی گفته می شود. انسان به طور طبیعی روزانه حدود 50 تا 100 تار موی خود را از دست می دهد اما اگر تعداد موهای ریخته شده از این تعداد بیشتر باشد ، باید نگران بود. ریزش مو دلایل مختلفی دارد که در ادامه بعضی بیماری های موثر در بروز آن را با هم بررسی می کنیم.

اختلالات هورمونی

اگر به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) مبتلا باشید، ممکن است موهای خود را از دست بدهید ، PCOS یک بیماری هورمونی است که علاوه بر ریزش مو علائم دیگری هم دارد. مبتلایان به PCOS با مشکل رشد موهای زائد روی صورت، چانه و سینه مواجه می شوند چون در این زنان مقدار هورمون های مردانه (آندروژن ها) افزایش پیدا کرده است.

بیماری های خود ایمنی

آلوپسی آره آتا (ریزش موی سکه ای)، زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کرده و مانع رشد مو می شود. در این بیماری احتمال دارد ریزش مو به موهای سر محدود نشود بنابراین، ممکن است ابروها یا مژه های خود را از دست بدهید. حتی گاهی اوقات تمام موهای بدن شما می ریزد. به ریزش مویی که در تمام نقاط بدن مشاهده شود، آلوپسی یونیورسال می گویند. در این بیماران داروها می توانند به رشد مجدد موها کمک کنند. چون فولیکول های مو هنوز فعالیت دارند.

بیماری تیروئید

اگر ریزش مو با مشکلاتی مثل خستگی، ضعف عضلانی، کاهش یا افزایش وزن و خشکی پوست همراه است، با پزشک صحبت کنید. چون ممکن است بیماری تیروئید داشته باشید. بیماری تیروئید با داروها درمان می شود. بعد از درمان این بیماری، موهای شما دوباره رشد می کند. البته ممکن است این موضوع چند ماه طول بکشد. به ندرت داروهای ضد تیروئید که برای درمان پرکاری تیروئید تجویز می شوند، باعث ریزش مو می شوند. در صورت بروز این مشکل ممکن است پزشک بتواند داروی شما را تغییر دهد.

دیابت

دیابت نوع 2 فقط روی قند خون تاثیر ندارد. بلکه می تواند به فولیکول های مو هم آسیب بزند. ممکن است موهای شما نازک شود یا سرعت رشد آن کاهش پیدا کند همچنین به دلیل اختلال گردش خون پاها احتمال دارد موهای زیر زانو بریزد. صحبت با پزشک برای پیدا کردن یک برنامه درمانی مناسب به کنترل قند خون و جلوگیری از عوارض دیابت کمک می کند.

اختلالات ژنتیکی مو

ممکن است شما با بیماری هایی که روی رشد مو تاثیر دارند، متولد شوید  یکی از این بیماری ها هیپوتریکوز نام دارد که باعث می شود موهای سر و بدن کم، نازک و شکننده باشند. بیماری شما ممکن است ثابت بماند یا پیشرفت کرده و باعث طاسی شود. گزینه های درمانی زیادی برای این بیماری وجود ندارد با این حال، بعضی داروها می توانند به رشد مجدد موها یا افزایش ضخامت آن ها کمک کنند.

اختلال غده فوق کلیه

چنانچه به بیماری آدیسون مبتلا باشید، غدد فوق کلیه شما نمی تواند به اندازه کافی هورمون کورتیزول و آلدوسترون تولید کند که این موضوع باعث ریزش مو و اختلال عملکرد جنسی در زنان می شود. علائم دیگر این بیماری شامل خستگی، تغییر رنگ پوست و مشکلات معده است ، اگر فکر می کنید به بیماری آدیسون مبتلا هستید، به پزشک مراجعه کنید. داروها می توانند به درمان این بیماری کمک کنند اما عدم درمان آن زندگی شما را در معرض خطر قرار می دهد.

عفونت های منتقله از راه جنسی (STI)

سفلیس یک STI است که می تواند در مراحل آخر باعث ریزش مو شود ، علائم دیگر این بیماری تب، گلو درد و بثورات پوستی (بدون خارش) است. برای درمان سفلیس باید حتما دارو مصرف کنید چون حتی اگر علائم بیماری بدون درمان بهبود پیدا کند، STI همچنان در بدن شما باقی می ماند. سفلیس می تواند به قلب، مغز و چشم آسیب بزند.

کمبود آهن

زمانی که به ریزش مو مبتلا می شوید، احتمالا پزشک میزان آهن خون شما را اندازه گیری می کند چون ریزش مو یکی از علائم مهم کمبود آهن است. اگر کمبود آهن در مراحل اولیه درمان نشود، به کم خونی مبتلا می شوید ؛ پزشک با آزمایش خون می تواند بفهمد که آیا فقط کمبود آهن دارید یا به کم خونی هم مبتلا هستید. برای درمان این مشکل به شما توصیه می شود غذاهای غنی از آهن مثل گوشت قرمز و حبوبات و مکمل حاوی آهن مصرف کنید.

کمبود مواد مغذی

آهن، تنها ماده ای نیست که برای سلامتی موها لازم است ، فولیکول های مو به انواع ویتامین ها و املاح نیاز دارند که اگر به اندازه کافی این مواد مغذی را دریافت نکنید، ممکن است با ریزش مو مواجه شوید. پزشک با آزمایش خون وضعیت دریافت مواد مغذی را بررسی می کند همچنین ممکن است از شما بخواهد پروتئین و ویتامین D بیشتری دریافت کنید. در مورد اثربخشی مکمل های حاوی ویتامین و املاح برای حل مشکل ریزش مو باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

دریافت بیش از حد ویتامین A و سلنیوم

دریافت کافی ویتامین ها و املاح برای بدن ضروری است اما شما نباید در این کار زیاده روی کنید این موضوع به خصوص وقتی مکمل های تقویتی دریافت می کنید، بسیار مهم است. تحقیقات نشان داده که مصرف زیاد ویتامین A و سلنیوم باعث ریزش مو می شود.

استرس

وقتی تحت فشار و استرس قرار می گیرید، ممکن است به یک نوع ریزش موی موقت به نام تلوژن افلوویوم مبتلا می شوید. این بیماری معمولا برگشت پذیر است و موها مجددا رشد می کنند ، استرس شدید می تواند باعث ریزش مو سکه ای یا آلوپسی آره آتا هم شود. تریکوتیلومانیا (وسواس کندن مو)، یک اختلال روانی است که مبتلایان به آن تمایل دارند موهای خود را بکَنند ، علت اصلی بروز این مشکل مشخص نیست اما گفته می شود استرس در این زمینه نقش دارد.

آلوپسی اسکار (Scarring Alopecia)

به تخریب دائمی فولیکول های مو، آلوپسی اسکار یا آلوپسی سیکاتریسیل گفته می شود ، این بیماری پوست سر، ابروها و زیر بغل را تحت تاثیر قرار می دهد. در این بیماران التهاب باعث از بین رفتن فولیکول ها می شود ؛ تحقیقات نشان داده بعضی بیماری های التهابی مثل لوپوس در بروز آلوپسی سیکاتریسیل نقش دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا