تمامی مطالب

علت ریزش مو در نوجوانان چیست؟

علت ریزش مو در نوجوانان با راه درمان ریزش مو در نوجوانی و ریزش موی سر در نوجوانان پسر و دختر نشانه چیست و چه باید کرد را می خوانید.

علت ریزش مو در نوجوانان چیست؟

ریزش مو یکی از ویژگی های دوران سالمندی است اما بروز آن در بین نوجوانان می تواند باعث نگرانی شود، عوامل ژنتیکی، بیماری ها یا تغییرات هورمونی باعث ریزش موی شدید در میان نوجوانان می شوند. خوشبختانه به کمک رژیم غذایی سالم، محصولات با کیفیت و درمان های پزشکی پیشرفته می توان این مشکل را برطرف کرد، در این مقاله قصد داریم درباره دلایل احتمالی ریزش مو در نوجوانان و راهکارهای درمانی آن صحبت کنیم.

علائم ریزش مو در سنین نوجوانی

● از بین رفتن تدریجی خط رویش مو

● لکه های گرد طاس روی سر

● از دست دادن بیش از100 تار مو در روز

● باقی ماندن مقدار زیادی از تارهای مو روی بالش

● ریزش ناگهای مو

● طاسی بخشی از سر

● کم پشتی موها در ناحیه گیجگاه

● ریزش مو در قسمت جلوی سر

دلایل ریزش مو در نوجوانان چیست؟

اگرچه بعضی علل ریزش مو وابسته به جنسیت است اما غالبا دلایل بروز این مشکل بین دختران و پسران مشابه است:

طاسی الگوی مردانه

طاسی الگوی مردانه یا آلوپسی آندروژنیک یکی از دلایل اصلی ریزش مو در میان مردان و به خصوص نوجوانان است، در حقیقت 25 درصد موارد ابتلا به این نوع طاسی قبل از سن 21 سالگی رخ می دهد. طاسی الگوی مردانه با کاهش موهای بالای پیشانی و بالای سر شروع می شود، ژنتیک و مصرف بعضی داروها در بروز این مشکل نقش دارند اما اگر در مراحل اولیه نسبت به درمان اقدام شود بیماری قابل کنترل است.

ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه ای که به آن آلوپسی آره آتا هم گفته می شود ممکن است در سنین نوجوانی رخ دهد، آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی فولیکول های سالم مو را از بین می برد. آلوپسی آره آتا می تواند در زنان هم یکی از دلایل ریزش مو باشد، در این بیماری بخش های کوچکی از سر دچار طاسی می شود که به تدریج مقدار آن افزایش پیدا می کند، معمولا آلوپسی آره آتا قبل از 30 سالگی یا در دوران کودکی رخ می دهد.

تریکوتیلومانیا

تریکوتیلومانیا یک اختلال روانی نادر است که باعث می شود شخص تمایل داشته باشد موهای خود را بکشد. معمولا این بیماری در سنین 9 تا 13 سالگی مشاهده می شود و فقط روی موهای سر اثر ندارد بلکه سایر قسمت ها مثل ابرو و مژه را هم درگیر می کند. دختران بیش از پسران به تریکوتیلومانیا مبتلا می شوند، کشیدن موها باعث ریزش آن ها و ایجاد لکه های طاسی روی پوست سر می شود.

داروها

بعضی داروها باعث ریزش مو در پسران و دختران می شوند، داروهایی که برای درمان آکنه، افسردگی، عفونت های قارچی، فشارخون بالا یا عفونت های شدید تجویز می شوند می توانند در این زمینه نقش داشته باشند. مطالعات نشان داده که تقریبا 20 درصد نوجوانانی که برای درمان آکنه یا افسردگی دارو مصرف می کنند دچار ریزش مو می شوند. در زنان تعداد کمی از داروهای ضد بارداری و داروهایی که برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک تجویز می شوند باعث ریزش مو می شوند.

آراستن موها با مواد شیمیایی

امروزه نوجوانان از روش های مختلفی مثل رنگ کردن، فر کردن یا صاف کردن برای آراستن موهای خود استفاده می کنند. برای انجام اغلب این کارها از مواد شیمیایی استفاده می شود که عوارض جانبی زیادی دارند، این مواد باعث خشکی موها و آسیب کوتیکول ها شده و در نهایت به تضعیف ریشه مو و ریختن آن ها منجر می شوند.

اختلالات هورمونی

گاهی اوقات دختران نوجوان از اختلالات هورمونی مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک، بیماری تیروئید و لوپوس رنج می برند که غالبا این بیماری ها باعث ریزش مو می شوند.

سوءتغذیه

یکی از دلایل مهم ریزش مو در نوجوانان عدم دریافت مواد غذایی سالم است، بیشتر نوجوانان وعده های غذایی خود را حذف کرده و مقدار زیادی تنقلات فاقد ارزش غذایی مصرف می کنند. برای اینکه سلامت بدن حفظ شود مصرف وعده های غذایی سالم در زمان مناسب بسیار مهم است، اگر غذای شما فاقد مواد مغذی مثل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، روی، آهن، ویتامین D، بیوتین و اسید فولیک باشد دچار ریزش مو می شوید.

استرس

سال های نوجوانی معمولا با استرس همراه است، تغییرات جسمی، نگرانی های مربوط به مدرسه یا دانشگاه و نگرانی های شغلی می تواند باعث استرس و در نتیجه ریزش مو شود.

کرم حلقوی

کرم حلقوی لکه های طاسی روی پوست سر ایجاد می کند که با خارش همراه هستند، این بیماری یک عفونت قارچی است که پوست را ملتهب کرده و ایجاد اسکار (زخم) می کند، اسکار می تواند به ریزش مو منجر شود.

تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم یک نوع ریزش موی موقت است که در اثر مواردی مثل استرس و کاهش وزن رخ می دهد.

چه میزان ریزش مو در نوجوانان طبیعی است؟

یک فرد عادی روزانه حداکثر 100 تار موی خود را از دست می دهد، اما با رسیدن به سن بلوغ ممکن است ریزش مو افزایش پیدا کند که دلیل این موضوع تغییرات هورمونی است.

چگونه ریزش موی نوجوانان را درمان کنیم؟

درمان ریزش مو در نوجوانان تا حد زیادی به عامل ایجادکننده آن بستگی دارد، در بیشتر موارد رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس و خواب کافی مفید است، استفاده از محصولاتی که با نوع موی شما سازگار باشد هم می تواند به درمان ریزش مو کمک کند.

اگر با این اقدامات ریزش مو کمتر نشد باید به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به علائم شما درمان مناسب تجویز شود، چند روش درمانی وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

1- پلاسمای غنی از پلاکت

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به رشد مجدد موها کمک می کند، متخصصان PRP را برای درمان انواع مختلف ریزش مو توصیه می کنند. در این روش درمانی که برای افراد بالای 18 سال انجام می شود پلاکت ها از نمونه خون شما جدا می شوند، در این محلول پروتئین هایی وجود دارد که باعث می شوند موها دوباره رشد کنند.

2- ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل توسط پزشک برای زنان و مردان تجویز می شود تا رشد مو بیشتر شود. این محصول از نظر دوز و نحوه استفاده دستورالعمل مشخصی دارد اما ممکن است باعث چند عارضه جانبی مثل ایجاد اسکار و رشد ناخواسته مو شود.

3- کاهش استرس

مدیتیشن، ورزش، خواب کافی و دوچرخه سواری از ریزش موی ناشی از استرس جلوگیری می کنند، هنگام انتخاب فعالیت های مختلف باید سرگرم شدن و داشتن اوقات خوش انگیزه اصلی شما باشد.

4- رژیم غذایی سالم

سوء تغذیه یکی از مهم ترین دلایل ریزش مو است، غذاهای سالم و سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و به طور منظم میوه و سبزی بخورید تا مواد مغذی مورد نیاز شما تامین شده و از ریزش مو جلوگیری شود.

5- مکمل های مخصوص مو

مکمل های زیادی در بازار وجود دارند که می توانند به رشد موها کمک کنند اما بهتر است قبل از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.

کلام پایانی

ریزش مو در نوجوانان ممکن است نگران کننده باشد اما تشخیص به موقع می تواند به درمان آن کمک کند. اگر در دوران نوجوانی به ریزش مو مبتلا شدید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید چون مداخله زود هنگام سرعت درمان را بالا می برد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا