فواید پیاده روی و موثر بر سلامتی
فواید پیاده روی روزانه در سلامتی جسمی و روانی چیست با تاثیر پیاده روی برای کاهش وزن لاغری و نقش ان در بارداری را می خوانید.
فواید پیاده روی برای سلامتی
همانطور که میدانید برای داشتن بدنی سالم ورزش و فعالیت فیزیکی ضروری است امابسیاری از افراد زمان کافی برای باشگاه رفتن و یا ورزش را ندارند به همین دلیل در اینجا به معرفی ورزشی بسیار راحت و کم هزینه بپردازیم. پیاده روی یکی از موثر ترین ورزش ها برای کاهش وزن و سلامتی است که تاثیرات بسیار مثبتی بر بدن از لحاظ جسمانی و روانی میگذارد.
1- پیاده روی برای لاغری
بدن برای انجام فعالیت های مختلف از قبیل تنفس ، سوخت و ساز ، تفکر و … به انرژی نیاز دارد که این انرژی به شکل کالری در اختیار بدن قرار میگیرد. اما اگر کالری دریافتی بیشتر از نیاز بدن باشد و به شکل صحیح مصرف نشود منجر به افزایش وزن میشود ؛ پیاده روی با سوزاندن کالری به کاهش و تعادل وزن کمک فراوانی کرده و نقش اساسی در لاغری و برای کاهش وزن دارد.
2- چربی سوزی
ورزش های هوازی از قبیل پیاده روی مناسب ترین ورزش برای سوزاندن چربی های شکم هستند. اگر در تلاش هستید از شر چربی های اضافه بویژه در ناحیه شکم خلاص شوید ، پیشنهاد میشود روزانه 30 الی 60 دقیقه پیاده روی کنید.
3- افزایش سطح انرژی بدن
پیاده روی باعث میشود جریان گردش خون در بدن بیشتر شود در نتیجه اکسیژن و سوخت که ساز اعضای بدن افزایش میابد که منجر به افزایش سطح انرژی بدن میشود.
4- ارتقا سلامت قلب
پیاده روی با کاهش فشار خون و افزایش ضربان قلب از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری میکند و قلب را قوی میکند.
5- بهبود گردش خون
پیاده روی باعث افزایش ضربان قلب و بهبود گردش خون میشود در نتیجه میزان اکسیژن دریافتی مغز و سایر اندام ها افزایش میابد.
6- کاهش ابتلا به دیابت دوم
پیاده روی باعث میشود ماهیچه ها و عضلات بدن به طور موثری گلوکز را مصرف کنند که این باعث کنترل و بهبود قند خون میشود.
7- کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
تحقیقات انجام شده بر روی افراد 71 تا 93 ساله نشان میدهد افرادی که بیش از یک ربع پیاده روی انجام میدهند کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر و فراموشی و زوال عقلی قرار دارند.
8- تقویت سیستم ایمنی
پیاده روی با افزایش مقدار گلبول های سفید خون ، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از بروز سرماخوردگی های فصلی و بیماری های مختلف جلوگیری میکند.
9- تاثیر پیاده روی در بارداری
پیاده روی در دوران بارداری به کاهش درد ها و خستگی های بدنی این دوران و کنترل وزن کمک فراوانی کرده و از خطر ابتلا به دیابت بارداری نیز جلوگیری میکند.
10- کاهش کلسترول بد
پیاده روی باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب میشود و به سلامت قلب کمک فراوانی میکند.
11- کاهش ابتلا به سرطان سینه
مطالعات انجام شده در دانشگاه های امریکا حاکی از آن است که زنانی که به در طول هفته حداقل 7 ساعت پیاده روی میکنند ، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها تا 14 درصد کاهش میابد.
12- ارتقا سلامت استخوان ها
پیاده روی باعث استحکام استخوان های بدن و مانع از دست رفتن تراکم استخوان میشود و از ایجاد درد در زانو ها و استخوان لگن و پوکی استخوان جلوگیری میکند.
13- فواید پیاده روی برای درد
پیاده روی با درگیر کردن عضلات و ماهیچه های بدن ، آنها را برای انجام سایر حرکات ورزشی آماده میکند همچنین درد ناشی از حرکات و ورزش های سنگین را نیز به طور چشمگیری کاهش میدهد.
14- حل مشکلات گوارشی
روزانه 30 الی 40 دقیقه پیاده روی کمک میکند که غذا را بهتر و سریعتر هضم کنید و حداکثر کالری را بسوزانید در نتیجه دیگر از مشکلات گوارشی و هاضمه رنج نخواهید برد.
15- بهبود تنفس
پیاده روی باعث افزایش تبادل اکسیژن و کربن دی اکسید میشود که این هم به نوبت خود ظرفیت تنفسی ریه را افزایش میدهد.
16- فرم دهی به بدن
پیاده روی با کنترل وزن و کاهش میزان چربی بدن باعث شکل دهی به بدن میشود و از شل شدن و افتادن ماهیچه ها مخصوصاً در ناحیه ی باسن جلوگیری میکند.
17- عضله سازی
پیاده روی های مداوم و طولانی همراه با ورزش های روزانه باعث عضله سازی بویژه در پاها و کمر میشود.
18- فواید پیاده روی برا حافظه
مطالعات نشان داده است که ورزش های منظم روزانه از قبیل پیاده روی ، سایز ناحیه ی هیپوکمپوس را که مسئول حافظه است افزایش میدهد. در نتیجه قادر خواهید بود سریع تر اطلاعات مورد نیازتان را به یاد بیاورید و اصطلاحا تیز تر عمل کنید.
19- تنظیم چرخه ی خواب
اگر از مشکلات خوابی رنج میبرید کافی است برای خودتان یک برنامه پیاده روی ، هنگام صبح یا بعد از ظهر بچینید. تحقیقات نشان داده است که ورزش هایی نظیر پیاده روی سطح انرژی را در طول روز بالا میبرند و شبها نیز به خوابی راحت و عمیق کمک میکنند.
تاثیر بر سلامت روانی
1- بهبود خلق و خو
تحقیقات و مطالعات انجام شده حاکی از آن است که فعالیت های فیزیکی از قبیل پیاده روی با تحریک مغز برای ترشح هورمون سروتونین و نور اپی نفرین باعث ایجاد حس شادی ، بهبود خلق و خو ، کاهش استرس و افسردگی میشود.
2- افزایش امید به زندگی
پیاده روی با بهبود خلق و افزایش سلامت روانی و جسمانی امید به زندگی را در افراد به طور چشمگیری افزایش میدهد.
3- مبارزه با افسردگی
پیاده روی باعث ترشح هورمون اندروفین میشود که باعث ایجاد حس شادی و رضایتمندی از زندگی میشود و همچنین با درگیر کردن مغز و بدن از هجوم افکار منفی و ناراحت کننده جلوگیری میکند.
4- بهبود روابط اجتماعی
بسیاری از افراد زمانی که پیاده روی میکنند دوستان و همراهانی نیز پیدا میکنند و در نتیجه متوجه میشوند تنها نیستند و افراد دیگری نیز برای ارتقا سلامتیشان پیاده روی میکنند ؛ این باعث تشویق آنها میشود همچنین دایره ی دوستانشان نیز روز به روز بزرگتر میشود.
5- بهبود سلامت روانی
همانطور که میدانید ورزش و فعالیت های فیزیکی باعث بهبود سلامت روانی و کاهش سطح استرس و اضطراب میشود. اثر 10 دقیقه پیاده روی بر روی مغز همانند 45 دقیقه ورزش سنگین است.
6- افزایش تمرکز و هوشیاری
پیاده روی باعث کاهش سطح استرس و نگرانی های بیهوده و همچنین افزایش سطح اکسیژن خون میشود در نتیجه کمک میکند بهتر بتوانید بر روی مسائل مهم تمرکز کنید و بهترین عملکرد را از خودتان نشان بدهید.
7- ایجاد خود پنداره ی مثبت
پیاده روی با بهبود خلق ، کنترل وزن ، افزایش سلامت فیزیکی و… باعث میشود فرد تصویری مثبت از خود در ذهن داشته باشد و خود را فردی با ارزش و هدفمند در ذهنش ترسیم کند.