درمان طبیعی اگزما در کودکان و بزرگسالان
درمان طبیعی اگزما در کودکان و بزرگسالان با روش های علمی جدید برای درمان خانگی اگزما در دست و پا و پوست صورت را می خوانید.
12 درمان طبیعی اگزما
برخی درمان های طبیعی و خانگی میتوانند پوست خشک و خارش دار مبتلا به اگزما را بهبود بخشند ، شما می توانید با استفاده از انواع کرم ها، محصولات طبیعی و تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی از التهابات حاصل از اگزما، به ویژه در زمستان، جلوگیری کرد. برخی مواد طبیعی مانند آلوئه ورا و روغن نارگیل مرطوب کننده های قوی برای پوست خشک به شمار میروند و از ایجاد تورم و عفونت و التهاب و همچنین باکتری های غیر مفید جلوگیری میکنند. البته داروهای طبیعی نمیتوانند اگزما را درمان کنند اما در هر صورت به کنترل علائم و جلوگیری از شدیدتر شدن آنها کمک میکنند. در این لیست 12 مورد از این روش های درمانی طبیعی را برای شما آورده ایم.
1- ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا مستقیما از برگ های این گیاه گرفته میشود و قرن هاست توسط مردم برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از کاربردهای معمول این ماده نیز بهبود اگزما میباشد. در مطالعات مشخص شد این ماده برای سلامتی انسان تاثیرات آنتی باکتریال، ضد میکروبی، تقویت کننده ی سیستم ایمنی و تسریع در بهبود زخم ها دارد. اثر ضدباکتریایی و ضد میکروبی آن از بروز عفونت های پوستی حاصل از خشکی و ترک جلوگیری میکند و خواص ترمیم کننده ی ژل آلوئه ورا پوست ترک دار را بهبود میبخشد.
طرز استفاده از ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا را میتوانید از فروشگاه ها تهیه کرده و یا با خرید گیاه آن خودتان ژل آن را به طور طبیعی بدست آورید. اگر از فروشگاه خرید میکنید محصولاتی را انتخاب کنید که طبیعی و فاقد مواد نگهدارنده، الکل، رنگ و مواد معطر باشند، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست و بدتر شدن اگزما شوند. برای تست حساسیت، ابتدا مقداری از ژل را روی پوست بگذارید و مطمئن شوید برایتان سوزش ایجاد نمیکند.
2- سرکه سیب
استفاده از سرکه ی سیب برای تسکین بیماری های پوستی بسیار رایج است و حتی انجمن ملی اگزما نیز استفاده از آن را توصیه میکند. البته بهتر است در استفاده از آن احتیاط کنید، چرا که ممکن است به بافت های نرم بدن آسیب برساند. تحقیق به خصوصی برای اثبات تاثیر سرکه ی سیب روی کاهش علائم اگزما وجود ندارد اما دلایل زیادی برای استفاده از آن وجود دارد که در زیر می خوانید.
متعادل سازی اسیدیته ی پوست
سرکه ماده ای بسیار اسیدی است و پوست انسان نیز در حالت طبیعی اسیدی می باشد اما افراد مبتلا به اگزما پوست اسیدی کمتری دارند که باعث تضعیف پوست میشود. استفاده از سرکه ی سیب میتواند به تعادل سطح اسیدیته ی آن کمک کند ، البته اگر سرکه را رقیق نکنید ممکن است باعث سوزش شود. در مقابل بسیاری از صابون ها و شوینده ها قلیایی هستند و میتوانند اسیدیته ی پوست را برهم بزنند و آسیب پذیری پوست را دو چندان کنند. به همین دلیل است که شستن صورت با صابون باعث شدیدتر شدن اگزما میشود.
مبارزه با باکتری ها
مطالعات نشان میدهند سرکه سیب میتواند با بسیاری از باکتری ها به ویژه اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس مبارزه و از آلودگی پوست ترک دار جلوگیری کند.
طرز استفاده در وان حمام
2 فنجان سرکه سیب را به وان حمام خود اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در وان دراز بکشید سپس بدن را کاملا بشویید و بعد از حمام حتما از لوسیون استفاده کنید.
طرز استفاده با نوار پانسمان
یک فنجان آب گرم را با یک قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط کنید سپس یک پنبه یا نوار پانسمان را به محلول آغشته کنید و با پارچه نخی تمیزی روی آن را بپوشانید و به مدت سه ساعت روی محل مورد نظر بگذارید.
3- روغن درخت چای
این روغن از برگهای درخت چای گرفته میشود و مردم اغلب برای رفع مشکلات پوستی از جمله اگزما از آن بهره میگیرند. مطالعات خواص ضدباکتریایی و ترمیم کنندگی این ماده را نشان میدهند که میتواند به رفع خشکی پوست و خارش و جلوگیری از عفونت نیز کمک کند.
طرز استفاده از روغن درخت چای
همیشه قبل از استفاده از روغنهای اساسی آن ها را رقیق کنید مثلا میتوانید روغن درخت چای را با یک روغن حامل مانند روغن بادام یا زیتون مخلوط کرده و سپس از آن استفاده کنید. برخی از محصولات رقیق شده ی روغن چای در فروشگاه ها نیز موجود است.
4- بلغور جو دوسر کلوئیدی
این ماده که با نام آونا ساتیوا نیز شناخته میشود از جو دو سر بدست آمده و برای داشتن خواص ترمیمی برای پوست جوشانده شده است. مطالعات نشان میدهند لوسیون بلغور جو دو سر کلوئیدی دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی برای پوست است و از خشکی پوست، خارش و حساسیت جلوگیری میکند.
طرز استفاده از بلغور جو دوسر
بلغور جو دو سر کلوئیدی را به یک وان حاوی آب گرم اضافه کنید و در آن دراز بکشید. بهتر است محصولی را تهیه کنید که فاقد هر گونه عطر و مواد افزوده باشد ، این محصول در فروشگاه های آرایشی بهداشتی در دسترس است. این روش برای تمام سنین بی خطر است مگر افرادی که به بلغور جو دو سر حساسیت دارند ، البته افراد حساس به گلوتن نیز باید احتیاط کنند چرا که جو دو سر اغلب با گندم فرآوری میشود.
5- حمام کردن
حمام کردن به حفظ رطوبت پوست کمک میکند و نقش مهمی در بهبود اگزما دارد زیرا افراد مبتلا به بیماری های پوستی مانند اگزما، به رطوبت اضافی نیاز دارند. البته در برخی موارد استحمام ممکن است پوست را بیش از پیش خشک کرده و اگزما را بدتر کند. مثلا:
● وقتی آب خیلی گرم یا خیلی سرد باشد
● استفاده از صابون های نامناسب
● عدم استفاده از لوسیون مرطوب کننده بعد از حمام
● زیاده روی در حمام کردن
توصیه هایی حمام رفتن برای بزرگسالان:
● حداقل روزی یک بار دوش بگیرید.
● در حمام از آب ولرم استفاده کنید.
● حمام هایتان را به 10 تا 15 دقیقه برسانید.
● با پوست با خشونت رفتار نکنید.
● به جای صابون از مواد شوینده ی ملایم تر استفاده کنید.
● از حمام جوش شیرین، سرکه یا بلغور جو دو سر بهره بگیرید.
● دوش طولانی مدت باعث از بین رفتن رطوبت و چربی مفید پوست میشود. لذا مدت زمان دوش هایتان را کوتاه و آب را در دمای ولرم استفاده کنید.
● بعد از حمام پوست را به آرامی خشک کرده و حداکثر تا 3 دقیقه بعد حتما از مرطوب کننده استفاده کنید تا از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری کند.
6- روغن نارگیل
روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب مفیدیست که به حفظ رطوبت پوست بخصوص در افراد مبتلا به اگزما و خشکی پوست، کمک میکند. این ماده ی طبیعی با التهاب نیز مبارزه کرده و سلامت پوست را بهبود میبخشد. مطالعات نشان دادند، استفاده از روغن نارگیل طبیعی به مدت 8 هفته علائم اگزما را تا حد زیادی بهبود میبخشد.
طرز استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل طبیعی را بعد از حمام و قبل از خواب به پوست بمالید. این ماده در دمای اتاق به حالت جامد است اما گرمای بدن آن را تبدیل به مایع میکند. این روغن را میتوانید در انواع فروشگاه ها پیدا کنید و توجه کنید افراد دارای آلرژی به نارگیل نباید از این روش درمانی استفاده کنند.
7- عسل
عسل یک ماده ی طبیعی با خواص ضدباکتریایی و ضد التهابی است و قرن هاست که مردم برای بهبود زخم هایشان از آن بهره میگیرند. علاوه بر این مطالعات نشان میدهند عسل میتواند به تقویت سیستم ایمنی و درمان انواع مشکلات پوستی از جمله سوختگی و زخم نیز کمک کند. در رابطه با اگزما نیز عسل میتواند علاوه بر مرطوب کردن پوست از عفونت در افراد مبتلا به آن نیز جلوگیری کند.
طرز استفاده از عسل
کمی عسل را به طور مستقیم روی محل موردنظر بمالید و اجازه دهید کارش را انجام دهد!
8- سفید کننده حمام (رقیق)
اگرچه این مورد کمی خطرناک بنظر میرسد اما تحقیقات نشان میدهند استفاده از مایع سفید کننده حمام به دلیل داشتن خواص ضدباکتریایی میتواند باکتری هایی ماننده استافیلوکوکوس اورئوس را که عفونت های استافیلوکوک را به وجود می آورند از بین ببرد و میکروبیوم پوست را بازیابی کند. آمار ها نشان میدهند این روش ممکن است نیاز به درمان موضعی کورتون یا آنتی بیوتیک را کاهش دهد.
طرز استفاده از سفید کننده حمام
اگر احساس ناراحتی، حساسیت یا قرمز شدن پوست داشتید باید از ادامه کار دست بکشید ، این روش برای افراد مبتلا به آسم و مشکلات تنفسی دیگر به دلیل بخارات سمی غیر مجاز است و باید قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید. برای این روش لازم است از سفیدکننده ی معمولی یا 6 درصد استفاده کنید: نصف فنجان سفید کننده را به وان در حال پر شدن اضافه کنید. (یک قاشق چایی خوری در ازای هر گالن آب) و 5 تا 10 دقیقه در آن دراز بکشید. سپس بدن را با آب گرم شست و شو دهید ، پوست را به آرامی خشک کرده و از لوسیون مرطوب کننده استفاده کنید.
9- تغییر در رژیم غذایی
اگزما یک بیماری التهابیست، یعنی باعث التهاب، قرمزی و زخم شدن پوست میشود. برخی از غذاها باعث کاهش یا افزایش این التهابات در بدن میشوند، لذا تغییراتی در رژیم غذایی میتواند تا حد زیادی از التهابات حاصل از اگزما را بکاهد.
برخی از موادغذایی ضد التهاب عبارت اند ار:
● ماهی
● برگ های سبز خوراکی مانند اسفناج
● انواع سبزیجات
● لوبیا و عدس
● انواع میوه
● زردچوبه و دارچین
غذاهای افزایش دهنده ی التهاب نیز شامل انواع لبنیات، تخم مرغ، سویا و گندم است لذا بهتر است آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید و غذاهای دارنده ی این ترکیبات را در دفترچه ای یادداشت کرده تا از خوردن آنها پرهیز کنید.
10- صابون و شوینده های ملایم
مواد شوینده ی لباس ممکن است حاوی ترکیباتی باشند که اگزما را تشدید و پوست را خشک میکنند. صابون های قالبی نیز به دلیل خواص قلیایی خود میتواند برای پوست خشن باشد لذا بهتر است از شوینده های ملایم بدون کف و مواد معطر و رنگ استفاده کنید و از مواد شوینده ی دیگر خودداری کنید چرا که آنها باعث تحریک بیشتر پوست به ویژه در افراد مبتلا به اگزما میشوند.
11- از گرمای شدید دوری کنید
نشستن در کنار شومینه یا بخاری ممکن است احساس خوبی دشته باشد اما تاثیرات منفی روی اگزما میگذارد. هوای گرم و خشک هم رطوبت پوست را کاهش داده و احساس خارش در مبتلایان به اگزما را دو چندان میکند. در ماه های دارای آب و هوای خشک ماننده زمستان از مرطوب کننده استفاده کنید و بیش از حد به بخاری و شومینه نزدیک نشوید.
12- در آب و هوای سرد خود را بپوشانید
بادهای سرد و شدید زمستانی میتوانند باعث خشکی پوست و تشدید علائم اگزما شوند ، در این فصول بهتر است خودتان را خوب بپوشانید تا از بروز عوارض جلوگیری کنید.
درمان خانگی اگزما برای کودکان و نوزادان
بسیاری از روش های خانگی برای این سنین نیز قابل استفاده است اما بهتر است قبل از هر اقدامی با یک پزشک مشورت کنید. توصیه های زیر برای این سنین میتواند مفید باشد:
● بیش از حد کودکان را نپوشانید زیرا تعریق میتواند اگزما و خارش را تشدید و باعث ایجاد لکه های پوستی شود.
● برای جلوگیری از خراشیده شدن پوست نوزاد میتوانید از دستکش استفاده کنید.
● برای نواحی آسیب دیده از مرطوب کننده های ملایم استفاده کنید و مواظب باشید وارد چشم و بینی آنها نشود.
● صورت کودکان را با شال گردن نپوشانید.
● اطمینان حاصل کنید که در ماشین به قدر کافی هوا جریان دارد.
● حمام جو دو سر کلوئیدی برای کودکان بی خطر است اما بهتر است آب در چشم آنها نرود.
● از حمام مداوم کودکان بپرهیزید زیرا باعث خشکی پوست آنها میشود ، کودکان و نوزادان تنها یک یا دو بار در هفته به حمام نیاز دارند ، مگر اینکه بیش از حد کثیف شده باشند.
● از دستمال مرطوب های فاقد عطر و الکل و دارای مواد بهبود دهنده مانند آلوئه ورا استفاده کنید.
● از شامپوهای مخصوص کودکان مبتلا به اگزما استفاده کنید. حتما از انواع بدون اشک آن استفاده کنید و مواظب باشید وارد چشم کودک نشود.
نکته پایانی
هیچ درمان بخصوصی برای اگزما وجود ندارد و افراد تنها با روش های طبیعی و تغییر رژیم غذایی میتواند آن را کنترل کنند. اگر اگزما آنقدر شدید است که نمیتوانید آن را کنترل کنید باید حتما به پزشک مراجعه کنی ، در این موارد پزشکان ممکن است کرم های استروئیدی یا داروهای دیگری را تجویز کنند.